Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Miksi avoimia lisenssejä käytetään?

Tekijänoikeudet syntyvät automaattisesti, kun teoskynnys ylittyy. Entä jos kuitenkin haluaisit, että muutkin voisivat vapaasti käyttää esimerkiksi ottamaasi valokuvaa tai kirjoittamaasi tekstiä? Avointen lisenssien avulla se onnistuu!

Creative Commons -lisenssien avulla voit itse päättää, mitä oikeuksia teokseesi annat muille. Saako sitä kopioida ja levittää? Entä muokata tai käyttää kaupallisessa tarkoituksessa? Creative Commons -lisenssivalitsimella voit itse määritellä jakamisen ehdot. Avointen lisenssien avulla voit jakaa tuottamasi kuvan, videon tai muun sisällön myös silloin, kun olet epävarma teoskynnyksen ylittymisestä.

Pekka julkaisee valokuvansa Nimi mainittava -lisenssillä, koska hän haluaa koko maailman voivan käyttää hänen kuviaan. Hänelle riittää, että nimensä mainitaan kuvan yhteydessä. Hannele löytää Pekan valokuvan Internetistä ja haluaa laittaa sen kotisivunsa etusivulle. Hannele tekee niin, ja kertoo selvästi kuvan yhteydessä, että Pekka on valokuvan ottaja.

CreativeCommons.fi: Tietoa lisensseistä

Creative Commons -lisenssit tukevat luovuutta jakamisen kautta. Et menetä oikeuksiasi, mutta saat mahdollisuuden jakaa valitsemiasia oikeuksia myös muille.

Tutustu myös näihin

Julkaissut eoppimiskeskus

Suomen eOppimiskeskus ry on valtakunnallinen yhdistys, joka edistää verkko-opetuksen ja digitaalisten opetustoteutusten käyttöä, tutkimusta ja kehittämistyötä yrityksissä, oppilaitoksissa ja muissa organisaatioissa. www.eoppimiskeskus.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s